KOTA BHARU – “Abang, kita sudah kahwin, memutarbalikkan perlu sentiasa menjaga dengan fasih keluarga kita.”

Itulah inskripsi Siti Saraf Ismail, 25, kepada suaminya, Mohamad Amirul Akmal Mohd. Aziz, 25, selepas sepasang itu selamat diijab kabul di Kampung Karang, Banggu here pukul 11 pagi pada sabtu lalu.

Anda sedang menonton: Kata kata sedih meninggal dunia

Pasangan king sehari itu juga mahu membina mahligai senang bersama sehingga nanti anak cucu, namun impian tersebut tidak kesampaian apabila Siti Saraf dijemput Ilahi dalam tempoh 24 jam selepas bergelar isteri kepada Mohamad Amirul Akmal.

Cinta hati Mohamad Amirul Akmal meninggal dunia acibe pendarahan otak di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian here pukul 12.30 tengah hari kelmarin.

Walaupun perit karena mene­rima tampilan malam kehilangan isterinya yang tambahan kakitangan bahagian pentadbiran Jabatan Pengangkutan jalan (JPJ) di Putrajaya, namun Mohamad Amirul Akmal terpaksa menerima hakikat itu.

Menceritakan nomer mengenai kejadian itu, Mohamad Ami­rul Akmal apa bekerja sebagai pembantu perubatan di Putrajaya berkata, ketika dia sedang tidur, isterinya telah mengejutkannya.


“Isteri saya memaklumkan dia mengalami sakit major kira-kira pukul 3 pagi diatas Ahad lalu. Saya kemudian terus berada di sisi menjaganya sehingga usai pagi.

“Sepanjang tempoh itu, saya melihat Siti Saraf berada dalam keada­an baik dan masih tidur. Selepas itu, saya dan familic dikejutkan mencapai keadaan Siti Saraf yang tiba-tiba sesak nafas.

“Ketika itu, kalian semua ber­ada dalam keadaan cemas melihat situasi tersebut. Saya kemudian menghubungi ambulans,” kata­nya kapan ditemui dalam mentuanya di Kampung Karang, Banggu here semalam.

*
MOHAMAD AMIRUL AKMAL menunjukkan lukis kenangannya together isteri tercinta di ~ majlis akad nikah mereka.

Mohamad Amirul Akmal memberitahu, bantuan ambulans terpaksa diminta selepas isterinya dilihat memerlukan bantuan oksigen mencapai kadar segera.

Katanya, ambulans kemudian tiba benar di rumah pukul 12 te­ngah hari kelmarin.

“Isteri saya then dibawa setelah HUSM, namun disahkan me­ninggal dunia kota 12.30 tengah hari (kelmarin).

“Hasil bedah siasat apa dilakukan di Hospital raja Perem­puan Zainab II di sini pula, doktor mengesahkan arwah meninggal dunia akibat pendarahan dalam otak sebelah kanan,” ujarnya.

Allahyarham Siti Saraf selamat dikebumikan di tanah Perkuburan Islam Kampung Karang kelmarin.

Lihat lainnya: Doa Agar Otak Cerdas Dan Kuat Hafalan, 7 Urutan Doa Mustajab Agar Anak Cerdas Otaknya

Terdahulu, kematian sedih pasa­ngan king sehari akun itu turut tular di media sosial selepas dikongsikan rakyat Malaysia apa rata-rata bersimpati mencapai kejadian yang menimpa mereka berdua.

Rata-ratanya menitipkan doa kepada arwah dan memberi prasasti semangat kepada Mohamad Amirul Akmal karena menjalani kehidupan dengan tabah selepas ini. -K! ONLINE