Makan ikan boleh produksi keajaiban untuk tujuan penurunan berat badan milik mereka - jika anda memilih jenis yang tepat. Di situlah perairan were keruh. Tidak sah ikan yang paling sihat karena dimakan.
Anda sedang menonton: Ikan yang bagus untuk diet

Adakah halibut yang anda makan lebih malam - atau haddock? Adakah fluke atau flounder? Ikan merah ataukah ikan putih? Bluefin atau yellowtail? Ketam salji atau ketam batu? Mana apa baik buat alam sekitar? Ikan yang paling sihat buat dimakan? Dan yang manakah mendesak sarat mencapai merkuri kemudian mengunyah termometer?

Satu perkara apa kita untuk mengetahui pasti ialah makan makanan laut secara teratur sebagai sebahagian daripada diet yang sihat dapat membuat keajaiban untuk tujuan penurunan bobot badan dari mereka - selagi milik mereka memilih jenis yang tepat. Di situlah perairan dulu keruh lagi. Melalui itu, kami mempunyai pasukan penyelidik kami di sini Makan Ini, bukan Itu! selami ilmu di sebalik memberi makan laut milik mereka dan jelaskan menjangkau senarai ikan yang most sihat karena dimakan pengurangan berat .


1

Halibut

*
Shutterstock

Para saintis belum membuktikan tiram terkenal such afrodisiak, tetapi deteksi telah demo potensi tiram yang kurang dikenali sebagai bantuan penurunan bobot badan akuarium jadi. Setengah lusin pesanan menjadi memberi anda 43 kalori (setara mencapai satu keropok Garam Garam!), Dan memberikan 21 peratus daripada peruntukan harian apa disyorkan buat zat besi, kekurangannya dikaitkan dengan pembayaran di muka ketara di dalam ekspresi gene lemak. Terlebih lagi, tiram adalah penyimpangan satu sumber pakan zink terbaik, mineral yang berfungsi mengikat dengan "Saya lapar!" hormon, leptin, untuk mengawal selera makan. Penyelidikan menunjukkan bahawa orang yang berlebihan berat badan cenderung mempunyai kadar leptin apa lebih tinggi dan kadar zink apa lebih rendah, berbanding mencapai orang apa kurus. Satu Kajian 2017 didapati bahawa zink dapat menolong penekan sindrom metabolik dan meningkatkan desakan darah, glukosa, dan kolesterol LDL. Dapatkan kerumunan zink, secara nomer jadi, menjangkau tiram — hanya enam memenuhi keperluan harian anda yang disarankan sebanyak 200 peratus! melalui itu, buatlah kebiasaan senang-senang dengan bang bar mentah selama selusin di cangkang separuh; pesanan akan bawa anda ke dalam seluar jeans secara sederhana anda, walaupun ia tidak bawa anda nanti pakaian people lain.

3

Salmon Liar

*

Jangan biarkan kontak kalori dan lemak salmon yang menipu anda; kajian unjuk bahawa ikan berminyak bisa merupakan apa terbaik buat menurunkan memuat badan. (Sebenarnya, ini produksi senarai lemak kita makanan apa akan tolong mengurangkan memuat badan .) di dalam satu kajian, peserta dibahagikan kepada pemfitnahan kumpulan dan diberi satu daripada tiga diet penurunan memuat badan yang noël mengandungi makanan laut (kumpulan kawalan), ikan putih tidak punya lemak, atau salmon. Semua rakyat kehilangan memuat badan, tetapi pemakan ikan salmon mempunyai kadar insulin puasa terendah dan penurunan keradangan yang ketara. Satu lagi kajian di Jurnal Obesiti Antarabangsa mendapati bahawa makan tiga makanan 5-ons salmon setiap minggu selama empat minggu kemudian sebahagian daripada diet inferioritas kalori mengakibatkan penurunan memuat badan lebih kurang 2.2 paun daripada disusul diet sama kalori yang tidak termasuk ikan. Salmon liar lebih kurusu daripada apa diternak, yang ditumpuk di ~ tepung ikan; dan tambahan terbukti jauh lebih rendah pada PCB apa berkaitan dengan barah. Jadi liar - secara harfiah!

4

Kerang

*

*

Ikan dan kerepek noël akan help menurunkan bobot badan, sekurang-kurangnya tidak keluar dari penggorengan. Tetapi penyelidikan menunjukkan ikan kod Pasifik, ikan yang khas dari menempel ikan, adalah deviasi satu ikan yang most sihat buat dimakan. Satu kajian di dalam jurnal Pemakanan, metabolisme & penyakit Kardiovaskular mendapati bahawa makan five hidangan ikan kod setiap minggu such sebahagian daripada diet rendah kalori selama lapan minggu mengakibatkan penurunan berat badan sebanyak 3.8 paun berbanding diet mencapai jumlah kalori apa sama tetapi noël ada ikan. Dan kajian kedua di Jurnal Pemakanan Klinikal Eropah mendapati bahawa people makan 11 peratus lebih sedikit ketika makan malam nanti makan ikan kod berbanding mereka apa makan tengah days daging lembu.

Lihat lainnya: Makanan Untuk Mengurangi Asam Lambung Yang Baik Dikonsumsi, 8 Makanan Camilan Untuk Penderita Asam Lambung

Para peneliti mengaitkan sifat kenyang dan pelangsingan dengan kontak protein dan asid amino ikan kod yang tinggi, apa dapat tolong mengatur metabolisme. Noël hairanlah Kapten Birdseye kelihatan begitu sombong!